από την πλούσια συλλογή τής Ολυμπίας Α.

Ενα θεοκρατικό καθεστώς επικρατεί στις ΗΠΑ. Κι όπως είναι φυσικό, σε αυτό το καθεστώς οι γυναίκες είναι πολίτες Β’κατηγορίας. Όποιος προσπαθεί να εναντιωθεί στο καταπιεστικό καθεστώς, τιμωρείται αυστηρά. Η Τζουν είναι μια γυναίκα που αντιστέκεται και προσπαθεί να αποδράσει μαζί με το σύζυγό της και το παιδί της. Η προσπάθεια αποτυγχάνει και η Τζουν τοποθετείται σε σπίτια καθεστωτικών, ως μηχανή παραγωγής παιδιών για άτεκνους εύπορους επισήμους. Ο κόσμος της σειράς είναι υπό εξαφάνιση και η κυβέρνηση κάνει απελπισμένες προσπάθειες να κρατήσει την κατάσταση σε έλεγχο. Η σειρά περιγράφει την ιστορία της Τζουν. 

Αφού η νεαρή κοπέλα δεν εμφανίζεται διατεθιμένη να αποδεχτεί τη μοίρα που της επιφυλλάσσουν αλλά εξεγείρεται κόντρα σε αυτό που τής επιβάλλουν. Σε ένα δυστοπικό μέλλον, με αντίστοιχη ατμόσφαιρα και εικόνες, η Τζουν βιώνει την προσωπική της κόλαση, ωστόσο κινούμενη από μια πανίσχυρη δύναμη επιβίωσης.

Η σειρά είναι σκληρή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό προς επίδειξη. Πολλές οι γυμνές σκηνές, σχετικές ασφαλώς και με το θέμα, κάποιες πιο ήπιες, κάποιες πιο ερωτικές, κάποιες άλλες πιο hard core, πιο σεξουαλικές. Τώρα για το εάν και κατά πόσον μπορούν να τις δουν παιδιά μικρά σε ηλικία, αυτό αποτελεί πάντοτε ένα υποκειμενικό θέμα.

 

 

 

«Το σώμα σου δεν σου ανήκει», «η αγάπη είναι απαγορευμένη εδώ», «δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί», «το μέλλον είναι ένας εφιάλτης», είναι μερικά από τα μότο που συνοδεύον τη σειρά. Στον ρόλο τής Τζουν, η Ελίζαμπεθ Μος.

Αυτό τελικά είναι ενδιαφέρον με το Handmaid’s tale είναι ότι θέτει μερικά ερωτήματα και κάποιους; προβληματισμούς, φυσικά μέσα στο υπερβολικό πλαίσιο που επιτρέπει η μυθοπλασία ενός τηλεοπτικού σίριαλ. Αλλά δεν παύει να το κάνει και να θίγει καίρια προβλήματα που μπορεί τη δεδομένη στιγμή να μην φαντάζουν μείζονα, ωστόσο “σπόροι τους” ίσως έχουν ήδη φυτευτεί, συνεπώς τα όποια παρόμοια ερεθίσματα δεν μπορεί παρά να είναι καλόδεχτα….