Οι κυρίες τον συμπαθούν ιδιαιτέρως. Και μάλλον δεν έχουν άδικο. Αρρενωπός, με έναν κάπως σοφιστικέ αέρα, ο Μάικλ Φασμπέντερ εκφράζει τον τύπο του άνδρα που μπορεί να σταθεί εύκολα παντού, σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Είτε σε πιο στυλάτο και άνετο είτε σε πιο…ζόρικο και περιπετειώδες. Ως ΙρλανδοΓερμανός ίσως, συνδυάζει την τευτονική ψυχρότητα με την ιρλανδέζικη…φωτιά. Αναμφίβολα, ενδιαφέρον μείγμα.

Στο Shame έγινε διάσημος για έναν λόγο που η ανάλυσή του βρίσκεται στα όρια της ευπρέπειας και είχε να κάνει με ένα ανατομικό χαρακτηριστικό του.  Στους  300 που, όσο να’ναι, και ασχέτως τής κάπως “μονοκόμματης” χολιγουντιανής προσέγγισης, ήταν ένα φιλμ που -σχεδόν- δημιούργησε σχολή στο είδος του, ήταν ο…Stelios. Tώρα μη ρωτήσετε “ποιός ακριβώς Στέλιος;” αφού η ιστορία επ’αυτού δεν είναι ξεκάθαρη. Ας πούμε, ένας από τους πιο πιστούς και γενναίους συντρόφους του Leonidas που “δεν μάσησε” από την επίδειξη δύναμης τού Ξέρξη και έπεσε ηρωικά μαχόμενος υπέρ βωμών και εστιών.

 

 

Από κει και πέρα, η επιτυχία αποδείχθηκε μονόδρομος,  Ταραντίνο και Αδωξοι Μπάσταρδοι, μπλκομπάστερ όπως το X-Men και το Assasin’s creed, ο Συνήγορος, πολύ καλός σαν κινηματογραφικός Μάκβεθ μαζί με την Μαριόν Κοτιγιάρ, γενικά σε όποια ταινία συμμετείχε η επιτυχία της ήταν -σχεδόν- δεδομένη  ( ή απλώς έκανε εξαιρετικές επιλογές ). Για το “12 χρόνια σκλάβος”, όπου υποδυόταν τον ρατσιστή ιδιοκτήτη μιας φυτείας στον Νότο κέρδισε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’Ανδρικού Ρόλου, επιβεβαιώνοντας πως πέρα από εμφάνιση διαθέτει και καλλιτεχνική αξία.

Οσο για το τελευταίο Αλιεν, εδώ υποδύεται ό,τι και στο προηγούμενο prequel, το Prometheus. Ενα ανδροειδές, σχεδιασμένο να προσφέρει υπηρεσίες στο πλήρωμα του διαστημοπλοίου όπου επιβαίνει, πλήν όμως όλα δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως οι άνθρωποι-κατασκευαστές του τα είχαν σχεδιάσει. Ψυχρός, μηχανικός, κάποια στιγμή αποκτά ‘συνείδηση’ της διαφορετικότητάς του και η συμπεριφορά του αλλάζει, ειδικά όταν συναντά το προηγούμενο μοντέλο του σε έναν μακρινό πλανήτη.

 

 

Αλλά, όπως πάντα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η ουσία είναι ότι ο Φασμπέντερ είναι ένας πολύ αξιόλογος πρωταγωνιστής αλλά και sex symbol. Και ίσως ο επόμενος Τζέιμς Μποντ. Ε; Κυρίες μου τι λέτε;