O Χρήστος Αθανασιάδης γεννήθηκε σταρ, παρ’ότι για να φανεί το αστέρι του στον ουρανό της γαστρονομίας χρειάστηκε να διανύσει μαι μακρά και επίπονη διαδρομή. Εμαθε το επάγγελμα του σεφ εκ των έσω, μέσω της συνεχούς και ατέρμονης τριβής του με το φαγητό και την κουζίνα.

Δεν τον “κατασκεύασε” κανείς τοπ σεφ, ο ίδιος κέρδισε τη θέση του στον χώρο, δίνοντας καθημερινές σκληρές μάχες. Αφού παρά το λούστρο της επιφάνειας των εστιατορίων, η εργασία σε αυτά, μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Αθανασιάδης γεννήθηκε στον Πειραιά και “μπάρκαρε” από μικρός στον πλου του καλού φαγητού που τόσο αγαπούσε. Προσωπικότητα ανοιχτή και δεκτική, αφομοίωσε γρήγορα όλες τις επιδράσεις από πολυποίκιλα περιβάλλοντα στα οποία βρέθηκε να δραστηριοποιείται.

Υπήρξε σεφ εστιατορίων που έγραψαν ιστορία όπως το Grand Resort στο Λαγονήσι, το JK, εστιατόριο θρύλος τής πλατείας Κολωνακίου την περασμένη δεκαετία κ.ο.κ.

 

 

Ταυτόχρονα υπήρξε μέγας δάσκαλος νεαρών σεφ τους οποίους καθοδήγησε με υπομονή και εμπειρία, έχοντάς τους στο πλευρό του σε δύσκολες αποστολές. Εκεί όπου ο καθένας δείχνει από ποιό υλικό είναι φτιαγμένος.

Ως φυσικό αποτέλεσμα τής πολυδιάστατης παρουσίας του ήρθε η συνεργασία του με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία στον χώρο της εστίασης Δημήτρη Χριστοφορίδη. Ο ένας έβαλε την κοσμοπολίτικη αύρα του Λος Αντζελες, όπου έζησε 30 χρόνια. Ο Αθανασιάδης, την ελληνική εφευρετικότητα και τη γνώση της ψυχολογίας του έλληνα πελάτη.

Μαζί δημιούργησαν έναν χώρο-στέκι στο αθηναϊκό κέντρο, το Nice N Easy, μια γαστρονομική-κινηματογραφική εμπειρία, με άρωμα παλιού Χόλιγουντ και με πιάτα υγιεινής διατροφής.

Η καθιέρωση πήρε κάποιο καιρό αλλά η επιτυχία που ακολούθησε ήταν όντως μεγάλη. Κηφισιά, Μύκονος και σχέδια για επέκταση του brand “Nice N Easy” στο εξωτερικό.

 

 

O Αθανασιάδης, ως προσωπικότητα είναι large, ένας έλληνας Μάριο Μπατάλι. Με κάποια λίγα έξτρα κιλά, μοδάτος, χαμογελαστός, έτοιμος να αστειευτεί με τους πάντες, να φλερτάρει με διακριτικό και κομψό -πάντοτε- τρόπο τις δεσποινίδες και κυρίες του ρεστοράν, να τραγουδήσει, να χορέψει, να συζητήσει, να μοιραστεί, -αν χρειαστεί- να συμβουλέψει.

Γεμίζει με την πληθωρική παρουσία του τον χώρο, κυριαρχεί σε αυτόν, εξηγεί στους πελάτες τα μυστικά των γεύσεων που απολαμβάνουν, περιφέρεται από τραπέζι σε τραπέζι, ρουφώντας κάποιο εξωτικό κοκτέιλ  κ.ο.κ.

Είναι λίγοι οι σεφ, ειδικά σε μια μπερδεμένη χώρα όπως η Ελλάδα, που κατορθώνουν να είναι ταυτόχρονα και σταρ και ανθρώπινοι. Ο Χρήστος Αθανασιάδης είναι ένας από αυτούς…

Δείτε επίσης