Ο χώρος του αθλητισμού μάς προσφέρει μεγάλες στιγμές όταν οι αντίπαλοί δίνουν έναν “καλό αγώνα” και στο τέλος ο καλύτερος -εν μέσω της αναγνώρισης και του κοινού- κερδίζει. Στην περίπτωση όμως τής μεγάλης νίκης τής Ναόμι Οσάκα επί της Σερένα Γουίλιαμς, τα πράγματα, δυστυχώς, δεν εξελίχθηκαν έτσι…

 

 

από τη Στέλλα Στεφανίδου:

Το κορίτσι που χαμηλώνει το κεφάλι και σκουπίζει τα δάκρυά του, η 20χρονη Naomi Osaka 大坂なおみ θα έπρεπε κανονικά να λάμπει από χαρά και ενθουσιασμό την ώρα της απονομής του τίτλου που μόλις κατέκτησε. Κι όμως κάποιοι φρόντισαν να της στερήσουν αυτό το δικαίωμα.

Έχει μόλις κερδίσει το πρώτο της Γκραντ Σλαμ (είναι η πρώτη γυναίκα από την Ιαπωνία που το κατορθώνει ) επικρατώντας στον τελικό του US Open της σπουδαιότερης τενίστριας όλων των εποχών, που είναι και το δικό της είδωλο όπως έχει δηλώσει πολλές φορές και το κοινό την γιουχάρει!

 

 

 

Δυστυχώς, η Σερένα Γουίλιαμς έδωσε ρεσιτάλ κακοτροπιάς, έπαρσης και ασύλληπτης εγωπάθειας, παίζοντας κάθε είδους “χαρτί” που μπορούσε να σκεφτεί στην απίστευτη διαμάχη της με τον Πορτογάλο διαιτητή του αγώνα, διαμάχη που κυριολεκτικά καπέλωσε όλο το ματς. Τον αποκάλεσε ψεύτη, κλέφτη, σεξιστή, επικαλέστηκε το ότι είναι μαμά, του κουνούσε επιδεικτικά το δάχτυλο ωρυώμενη και ένα σωρό άλλες …ομορφιές που αμαύρωσαν τον τελικό και στέρησαν με αδιανόητο τρόπο τη βραδιά από την γλυκύτατη Οσάκα.

Το κερασάκι στην τούρτα, η πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας, που ξεκίνησε την απονομή λέγοντας, κατά λέξη: “Δεν ήταν βέβαια το αποτέλεσμα που θα θέλαμε… Σερένα, είσαι η μεγαλύτερη πρωταθλήτρια και ένα υπέροχο πρότυπο μαμάς που όλοι σεβόμαστε ..”. Η Οσάκα δακρυσμένη και εν μέσω ατελείωτου γιουχαίσματος, ζήτησε συγγνώμη από το κοινό, λέγοντας ότι ξέρει πόσο στεναχωρήθηκαν από την ήττα της αγαπημένης πρωταθλήτριας και δικού της παιδικού ινδάλματος. Speechless, που λέμε και στην Ελλάδα…