Πολλοί κάτοικοι σε χωριό της Κρήτης ισχυρίζονται ότι είδαν UFO! Το οποίο – φυσικά- ήταν φοβερό και τρομερό, έβγαζε φωτιές και βροντές και γενικά δεν θα το έλεγες και ιδιαιτέρως φιλικό προς το περιβάλλον. Η κυρία Ειρήνη, η κυρία Τασία και διάφοροι άλλοι κάτοικοι μαρτυρούν ότι το UFO σταδιακά και, εν μέσω όλου αυτού του χαμού, υψωνόταν, μέχρι που, κάποια στιγμή, ανελήφθη στους ουρανούς, από τους οποίους και είχε προέλθει…

Αρχικά, να πούμε ότι στη ζωή μπορείς σε όλα να πιστεύεις και σε όλα να μην πιστεύεις. Τώρα, όταν πηγαίνουμε στο μεταφυσικό, καλό είναι οι επιφυλάξεις να είναι κάπως περισσότερες, γιατί, εν πάση περιπτώσει, μιλάμε και συζητάμε για πράγματα και θέματα που δεν τα λες και αυταπόδεικτα ή επιβεβαιωμένα πειραματικά. Φυσικά κάθε μαρτυρία, αναλόγως και της σοβαρότητας του ατόμου έχει τη σημασία της, πλην όμως, καλό είναι να κρατά κανείς μικρό καλάθι. Ούτε να εξευτελίζει κάποιος κάποιον άλλον χρειάζεται, ούτε να τον αποθεώνει για την…εμπειρία του!

 

 

Επί του προκειμένου, ασφαλώς η ύπαρξη ή όχι των UFO είναι μια παλιά ιστορία, σχεδόν 70 χρόνων και σίγουρα προκύπτει στην επικαιρότητα μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι αλλού, στο εξωτερικό, έχουν πει ότι είδαν – και μάλιστα άπειρες φορές. Αλλά σε μια… αλαλιασμένη κοινωνία που μιλά για ψεκασμούς, θαύματα, μαγγανείες κ.α. και έχει αναγάγει το μεταφυσικό στοιχείο σε βασική μέθοδο ερμηνείας και εξήγησης της πραγματικότητας, τότε είναι πολύ εύκολο να περάσεις από τα ελικόπτερα των κακών τής Ε.Ε. στα UFO των ενδεχομένως -καλώς ή κακών- εξωγήινων. 

Με δυό λόγια, κοινωνίες σε κρίση, έχει δείξει η ιστορία ότι συχνά στρέφονται στο υπερφυσικό, αδύναμες να αντιμετωπίσουν μια σκληρή πραγματικότητα. Τώρα όταν πρόκειται για κοινωνίες ελαφρώς…παρδαλές, που το τζέρτζελο και την ανακατωσούρα τα έχουν στο αίμα τους, ε, τα UFO εμφανίζονται απείρως πιο εύκολα….

Εκτός αν το όλο συμβάν αποβλέπει στην προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών  που λατρεύουν αντίστοιχες καταστάσεις. Εάν πρόκειται για χρήμα, τότε UFO, UF-άκια, όλα δεκτά…

 

 

 

RelatedPost