Η εξαιρετική εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη επιστρέφει σε μια -σαφώς αμήχανη και μουντή- TV. Είχα αναφερθεί σε αυτήν και την περασμένη σεζόν. Θέμα της είχε τις σχέσεις και το σεξ και δεν ήταν στο ελάχιστο χυδαία, φτηνή, εύκολη, κιτς ή προβοκατόρικη.

“Ανοιχτή” εκπομπή, μοντέρνα, με γρήγορο ρυθμό, γρήγορες απαντήσεις, τολμηρές – δηλαδή πραγματικές -, απολύτως εύστοχες και to the point ερωτήσεις, για την απιστία, το swinging κ.ο.κ. Επίσης επιστημονικά τεκμηριωμένη και με μοντέρνα παρουσίαση των στοιχείων, με πινακάκια κ.α.

Η Βάνα Μπάρμπα, ξεδίπλωσε με παράδοξη μετριοπάθεια και σοφία την εμπειρία της στον τομέα των σχέσεων, οι δύο γυναίκες σεξολόγοι, είπαν επίσης πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Νομίζω ότι δεν έμεινε καμία πτυχή τής υπόθεσης ασχολίαστη, ο Κεφαλογιάννης το “ξετίναξε” το θέμα, το κάλυψε από άκρου εις άκρον. Εντυπωσιακής πρωτοτυπίας η οπτική παρουσίαση θεμάτων, όπως π.χ. τής απιστίας, από ένα χορευτικό ζευγάρι.

Σοκαριστική η κατάθεση τής ντετέκτιβ για τις πράξεις εκδικητικότητας των εραστών όταν χωρίζουν: ένας σκότωσε το κανίς τής πρώην ερωμένης του (!!!), μία άλλη προέβαλλε, σε δημόσια θέα, βίντεο σεξουαλικής του συνεύρεσης…Δεν έλλειψε η αναφορά στα εγκλήματα πάθους.

Και δύο ρήσεις. Η μία τής επιστήμονος Ζωής Στραβοπόδη: «όποιος δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί τον πόνο του έρωτα, αδυνατεί να γευτεί και την χαρά του». Και μία του οικοδεσπότη: «Καλύτερα ένας χωρισμός, παρά μια τοξική σχέση».

Απολαυστική εκπομπή, από εκείνες που αξίζει να βλέπει κανείς και -ασφαλώς- προς μίμηση. Όταν η τηλεόραση δικαιολογεί την αξία της και εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές της ως Μέσον…

Δείτε επίσης