από την Ολυμπία Α.:

Το 2007 μας αποχαιρετούσε μια από τις πιο girl power σειρές, με τη μια από τις πρωταγωνίστριες, τη Rory, να ακολουθεί την περιοδεία  του τότε υποψηφίου Προέδρου για τις ΗΠΑ Barack Obama. Σήμερα μετά από δυο θητείες του τότε φερέλπιδος νέου υποψηφίου και μετά από σχεδόν μια δεκαετία, ο Obama μας αποχαιρετά και η Rory με τη μητέρα της επιστρέφουν στο Netflix.

Στις 25 Νοεμβρίου επιστρέφουν τα κορίτσια του Stars Hollow για να μας αποκαλύψουν που βρίσκονται σήμερα με 4 επεισόδια για κάθε εποχή του χρόνου.

Κορίτσια που χωρίς να φορούν τα συνολάκια του Sex and the city και χωρίς να συζητάνε απενοχοποιημένα τις σεξουαλικές τους περιπέτειες, μας έδειξαν το πραγματικό girl power.

Ένα Girl power με πραγματικά έξυπνους και απίστευτα γρήγορους διαλόγους, με πλήθος αναφορών στην pop κουλτούρα και με τους πιο δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες.

Στόχος ζωής της μικρότερης πρωταγωνίστριας της Rory να μπει στο Harvard ( τελικά ενώ γίνεται δεκτή και από το Harvard επιλέγει το Yale) και στο τέλος να αρνείται την πρόταση γάμου του αγαπημένου της για να γίνει μια νέα «Αμανπούρ».

 

gilmore-girls-revival-images-feature

 

Η μητέρα της η Lorelai έχοντας μείνει έγκυος στα 16 μεγαλώνει με όλες τις δυσκολίες που αναμένονται την μοναχοκόρη της. Ψάχνει έναν σύντροφο ζωής για την ίδια όμως τελικά οι μεγαλύτερες επιτυχίες της είναι η Rory και το πανδοχείο που καταφέρνει να λειτουργήσει με την κολλητή της. Και οι φιλίες της, αντρικές και γυναικείες.

Δύσκολες σχέσεις γονέων και παιδιών, εύκολες σχέσεις, υπέροχες γυναικείες φιλίες (ειδικά η σχέση Rory-Paris που ξεκινάει από το μίσος για να φτάσει στον πραγματικό αλληλοσεβασμό), cool παιδιά που διαβάζουν τόμους από βιβλία και  σχολιάζουν τον Κούντερα, κωμικά ιντερμέδια μέσα από τη μικρή κοινότητα του Stars Hollow, γυναικεία ανεξαρτησία, αγάπη και προφανώς ρομάντσα, όλα μαζί σε μια σειρά που ανεπιφύλακτα συστήνω να την παρακολουθήσετε με τις φίλες, κόρες ή μαμάδες σας κυρίως.

Δυστυχώς, ενώ επιστρέφουν όλοι οι αρχικοί βασικοί συντελεστές ακόμη και η υπερεπιτυχημένη Melissa McCarthy, o αγαπημένος  ηθοποιός Edward Herrmann – που τόσο διεισδυτικά δημιούργησε τον παππού Richard Gilmore – πέθανε τον Δεκέμβριο του 2014.

 

gilmore1

 

Ευτυχώς επιστρέφει η τηλεοπτική σύζυγός του Kelly Bishop, που αν κάτι σας θύμιζε αλλά δεν μπορούσατε να το προσδιορίσετε, ίσως θα ήταν καλό να ξαναδείτε προσεκτικά τη μητέρα της Baby στο Dirty Dancing!

Έχετε αρκετό χρόνο για να ξεκινήσετε τώρα τις 7 προηγούμενες σεζόν ώστε στις 25 Νοέμβρη να δείτε τα νέα κοριτσιών απολαμβάνοντας πάντα το junk food που τόσο λάτρεψε η συγκεκριμένη παρέα.

Texting, chatting, βιντεοκλήσεις, όλα επιτρέπονται κατά την παρακολούθηση. Για να μην σας πω επιβάλλονται…

https://www.youtube.com/watch?v=fTnU5MG5Edw