Βιομηχανικά, εγκαταλειμμένα κτίρια και ηλεκτρικές κιθάρες να ουρλιάζουν ασταμάτητα. Σκηνοθετημένο από τον ελληνικής καταγωγής Άλεξ Πρόγιας και με την ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό, τη Sofia Shinas, να λάμπει στο πλάι του πρωταγωνιστή Brandon Lee, η ταινία «Το Κοράκι» ( “The Crow”, 1994 ) παραμένει στο είδος της κλασσική.

Η ιστορία, ζοφερή: σε ένα κολασμένο σύμπαν όπου τα πάντα έχουν καταρρεύσει ( κάπως σαν την Ελλάδα οσονούπω…) κι όπου κανένας νόμος δεν ισχύει, συμμορίες λυμαίνονται την μητρόπολη, εξυπηρετώντας συμφέροντα ισχυρών.

Ένα ερωτευμένο ζευγάρι δέχεται την επίσκεψή και την πίεσή τους. Τα πράγματα ξεφεύγουν και ο θάνατος είναι η κατάληξη των ερωτευμένων. Αλλά επειδή είναι μια αγάπη πιο ισχυρή από τη ζωή, η ψυχή του νεαρού δολοφονημένου επιστρέφει, με συνοδό από τον Κάτω Κόσμο ένα Κοράκι, σκορπώντας την εκδίκηση και τον χαμό. 

Εν τω μεταξύ, σε όλη την ταινία πέφτει μια καθαρτήρια βροχή που προσπαθεί να ξεπλύνει την πόλη και τους ανθρώπους από τις αμαρτίες της. Ένας συνδυασμός “Blade Runner” και “Sin City”…

Ωστόσο τα γυρίσματα της ταινίας ήταν “καταραμένα”. Ο πρωταγωνιστής Μπράντον Λι, γιός του Μπρους Λι, πυροβολείται, σε μια σκηνή, από ένα όπλο χωρίς σφαίρες αλλά κάποια εμπλοκή του όπλου, οδηγεί στον θάνατό του ( θάνατος που, μαζί με αυτόν του πατέρα του Μπρους, δημιούργησε την “κατάρα των Λι” ). 

 

Michael Massee dead

 

Ο ηθοποιός που σκότωσε κατά λάθος τον Μπράντον Λι, το 1993, ήταν ο Μάικλ Μάσει, ο οποίος πέθανε εχθές. ήταν 61 ετών και στην ταινία υποδυόταν τον χαρακτήρα “Funboy”. Λεπτομέρειες του θανάτου του Μάσεϊ δεν έγιναν γνωστές. Σύμφωνα με ανθρώπους που τον ήξεραν, ο Μάσεϊ ποτέ δεν είδε Το Κοράκι, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από το θανατηφόρο ατύχημα των γυρισμάτων και τη συμμετοχή του σε αυτό.

Επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και απείχε αρκετό καιρό από τον κινηματογράφο: «Δεν νομίζω ότι ποτέ το ξεπερνάς αυτό» είχε πει σε μια παλιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό Interview το 2005. Παρ’όλα αυτά έκανε μια σχετικά αξιόλογη καριέρα, παίζοντας σε ταινίες όπως το Seven, το Catwoman, το Spiderman κ.α. Ενώ είχε και αρκετές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, όπως τα: “The X-Files,” “Alias,” “Supernatural,” “House” και το “The Blacklist.”