Στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, εμφανίζεται ο Ρένος, σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αυτόν του τραγουδιστή. Τα φώτα χαμηλώνουν. Ο κόσμος αδημονεί. Αργά, χωρίς βιασύνη, ξεδιπλώνεται μια όμορφη μελωδία. Κι ύστερα κι άλλη. Κι άλλη.

Ο κόσμος σιγοτραγουδά μαζί με τον καλλιτέχνη. Αλλωστε ο Ρένος Χαραλαμπίδης διαθέτει αυτό το χάρισμα, να παρασύρει το κοινό στον δικό του ρυθμό. Κι αυτό το βράδυ ο ρυθμός είναι γλυκός, αγγίζει ανεπαίσθητα και τις πιο λεπτές χορδές της ψυχής των καλεσμένων του. Κλασσικά κομμάτια, προσαρμοσμένα απολύτως στο ύφος του γνωστού καλλιτέχνη.

 

renosb3

 

Ο Νίκος Βουρλιώτης φωτογραφίζει την παράσταση. Προσπαθεί, από διάφορες γωνίες να απαθανατίσει τις σκηνές τής μεγάλης γιορτής. Η οποία έχει πάρει μέχρι τώρα, εξαιτίας της επιτυχίας της, δύο παρατάσεις. Η σημερινή είναι μια τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να δουν και να ακούσουν τον Ρένο να γιορτάζει, τραγουδώντας πάνω στη σκηνή.

Γιατί ο Ρένος γιορτάζει. Τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Και θέλει να τους έχει όλους καλεσμένους σε αυτή του την γιορτή. Σε ένα μουσικό ταξίδι, παρέα με όλους όσοι τον θαυμάζουν, τον αγαπούν και παρακολουθούν την γεμάτη ενδιαφέρον αλλά και εκπλήξεις πορεία του.

 

renosb4

 

Οι γνωστές επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Χαραλαμπίδης, όπως είναι άλλωστε φυσικό, λειτουργεί διαδραστικά με το κοινό. Μιλά με τον κόσμο, αστειεύεται, συχνά αυτοσαρκάζεται, προκαλώντας τη χαρά και το γέλιο που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή.

Σιγά-σιγά, η ώρα περνά, τα φώτα χαμηλώνουν. Ο Ρένος δεν λέει να αποχαιρετήσει τον κόσμο. Συνεχίζει το σόου, μελωδίες και λόγια, σε ένα εορταστικό κλίμα, προάγγελο των Χριστουγέννων. Ποιός μπορεί να το πει άλλωστε με σιγουριά; Αν όλα πάνε καλά, ίσως και την επόμενη Παρασκευή, να είναι εκεί, πάνω στη σκηνή, μαζί μας… 

 

renosb2

 

INFO:

Στη μουσική παράσταση που ανεβαίνει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage, ο Ρένος αφηγείται ιστορίες, παίζει κάτι στην κιθάρα και -κυρίως- τραγουδά.

Οι επιρροές πολλές και διαφορετικές: ραδιοφωνικές επιτυχίες, τραγούδια από τις ταινίες του, από θεατρικές παραστάσεις αλλά και  δικές του συνθέσεις.

Πριν από αυτήν την πρωτότυπη μουσική παράσταση προβάλλεται η εμβληματική ταινία του, τα «Φτηνά τσιγάρα», μια συμπύκνωση των διαδρομών της γενιάς του ’90.

Τον Ρένο Χαραλαμπίδη συνοδεύει «Το πλήρωμα του χρόνου», μια ορχήστρα δεξιοτεχνών, με τη μουσική επιμέλεια του ενορχηστρωτή και κιθαρίστα Ηλία Κατελάνου. Στο μπάσο ο Δημήτρης Φροσύνης, στο πιάνο και στα keyboards ο Γιώργος Δελλής και στα ντραμς ο Θάνος Χατζηαναγνώστου. Μαζί τους η ταλαντούχα τραγουδίστρια της τζαζ, Δώρα Τσίγκα. 

Info: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου. Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9315.600.