γράφει η Νάνσυ Νάσκου:

Σύμφωνα με τους επιστήμονες μια ασθένεια θεωρείται σοβαρή ή κατά περιπτώσεις και επικίνδυνη όταν έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

-Όταν εμφανίζεται (“εκδηλώνεται” για να είμαι πιο σωστή) εντελώς ξαφνικά, χωρίς προειδοποιητικά συμπτώματα.

-Όταν δεν… την προλάβεις στην αρχή της, καθιστώντας την θεραπεία της δυσκολότερη αφού έχει ήδη εξαπλωθεί.

-Όταν η αντιμετώπισή της είναι γνωστή, αλλά για διάφορους εξωγενείς ή όχι παράγοντες υποτροπιάσει.

-Και κυρίως όταν δεν υπάρχει καμία πρόληψη από πλευράς του ασθενούς.

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά είμαι σίγουρη πως πολλές ασθένειες πέρασαν από το μυαλό σας. Σχεδόν το ίδιο σίγουρη, όμως, είμαι και για το ότι οι περισσότεροι δεν σκεφτήκατε την… ασθένεια εκείνη που αποτελεί “μάστιγα” από κτήσεως κόσμου κυριολεκτικά!

Την… ασθένεια που συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, πλην ενός. Την… ασθένεια που παρά τη δυσκολία “αντιμετώπισής” της, όλοι περάσαμε και γουστάραμε πολύ. Τον έρωτα, φίλοι μου! Σκεφτείτε το.

 

 

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε αρρωστήσει βαριά από έρωτα τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας; Όλοι μας.

Όλοι έχουμε κλάψει, βρίσει, φωνάξει, γελάσει άνευ λόγου με φίλους που μας κορόιδευαν κατάμουτρα για τη λαμαρίνα που δαγκώσαμε και καθόλου δεν μας ένοιαζε, γιατί η… ασθένεια είχε εξαπλωθεί σ’ όλο το κορμί μας, σε κάθε κύτταρο, στο “είναι” μας ολόκληρο! Και συνήθως συμβαίνει εκεί που δεν το περιμένεις.

Την ημέρα που βαριέσαι αφόρητα να ντυθείς και πηγαίνεις για καφέ με μια φόρμα (κι αυτή αναγκαστικά γιατί δεν μπορείς να πας με τις πυτζάμες). Και το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με τη γνωστή φράση: “εγώ μ’αυτήν/αυτόν; Δεν υπάρχει περίπτωση!”.

1ο σύμπτωμα τσεκ! Κι όσο περνά η ώρα σκέφτεσαι τί χαζομάρα έκανες που δεν φόρεσες εκείνο το ωραίο παντελόνι που πρόσφατα αγόρασες. Και που δεν έκανες έστω ένα ελαφρύ μακιγιάζ (δεν έπαιρνε και τόση ώρα πια!) και προσπαθείς να περάσεις τη φόρμα ως χαλαρό στυλ συνειδητής επιλογής.

Ωστόσο επειδή θες οπωσδήποτε να… παρουσιάσεις και τον πιο κομψό εαυτό σου, επιδιώκεις κι άλλη συνάντηση. Και μόλις κλειστεί το πολυπόθητο “χαλαρό” ραντεβού για καφέ με κοινούς γνωστούς, αρχίζεις τον μαραθώνιο να ταιριάξεις τα ρούχα με τα παπούτσια, τα αξεσουάρ, το μαλλί και τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να μετατρέψεις τη ντουλάπα σου σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Μόνο και μόνο γιατί σε πιάνει έξαψη με την ιδέα πως θα συναντηθείτε ξανά.

2ο σύμπτωμα τσεκ! Και ναι! Τα έχεις καταφέρει! Έγινες η θεά που ήθελες για τη συνάντηση αυτή και τράβηξες την προσοχή του. Και τον κράτησες “ζεστό” και για τα επόμενα. Ωστόσο σταδιακά διαπιστώνεις πως δεν είναι ακριβώς ο πρίγκηπας που είχες φανταστεί στην πρώτη συνάντηση.

 

 

Όμως, η εικόνα που έχεις γι’αυτόν από εκείνη την πρώτη συνάντηση είναι τόσο ωραία και τόσο έντονη που παραβλέπεις ό,τι δεν σου “κάθεται” καλά στην πορεία και παραμένεις κολλημένη.

3ο σύμπτωμα τσεκ! Το μόνο χαρακτηριστικό της ασθένειας που δεν υφίσταται στον έρωτα είναι η πρόληψη. Πώς να προστατευτείς απ’αυτόν; Πώς να προετοιμαστεί κανείς γι’ αυτό το “χάνω τ’αυγά και τα πασχάλια” που σου σκάει ξαφνικά;

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που τόσους αιώνες κανείς δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη… μάστιγα του έρωτα. Και επιλέγουμε όλοι να τον ζούμε με τα καλά και τα κακά του. Περαστικά μας λοιπόν! Ή και όχι. Ανάλογα με το πόσο αντέχει ο καθένας τα… συμπτώματα της ασθένειας…