Η τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ ήταν, υπό μια έννοια, απολαυστική. Λιτή, χωρίς κανένα στοιχείο νεοπλουτισμού ή φαντασμαγορίας, ίσως επειδή έπρεπε να ακολουθηθεί κι ένα συγκεκριμένο τελετουργικό.

Από την άλλη, ήταν αρκετά αστείο το γεγονός να βλέπεις πρόσωπα που κοντράρονταν ανηλεώς επί μήνες, να συνυπάρχουν μέσα σε μια….ωραία ατμόσφαιρα.

Ο νέος πρόεδρος ήταν σοβαρός, σχεδόν βλοσυρός, ενδεχομένως θέλοντας να δείξει ότι διαθέτει πλήρη συναίσθηση του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στο νέο ( παγκόσμιο ) πολιτικό τοπίο.

Στην ομιλία του “έβαλε μπροστά” την Αμερική και το πώς θα ξαναγίνει μεγάλη.

Το πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, δουλειές για τους άνεργους κ.ο.κ.

Μια εμφανής διάθεση απομονωτισμού, η οποία έχει ήδη προβληματίσει την Ευρώπη, και την αμφίθυμη στάση που κρατά απέναντι στην Αμερική: μια την εχθρεύεται, μια την ζητά. Δεν πάει έτσι…

Επίσης σαφείς και οι θρησκευτικές αναφορές που δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες για τον “πόλεμο των πολιτισμών” που πρόκειται να ακολουθήσει.

 

 

Η σύζυγος του Τραμπ, η εκ Σλοβενίας ορμώμενη Μελάνια Κνάους, έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή της.

Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξε επαγγελματίας μοντέλο, συνεπώς τόσο από άποψη σωματοδομής όσο και ένδυσης, είναι μια επαγγελματίας που γνωρίζει καλά το αντικείμενό της: το πώς να καταπλήσσει τα πλήθη.

Η κόρη του από τον γάμο του με την Ιβάνα, η Ιβάνκα, έλαμπε και εκείνη.

Τόσο ώστε να τραβήξει πάνω της το ηδυπαθές βλέμμα του Μπιλ Κλίντον, ο οποίος, δεν υπάρχει περίπτωση, “χτυπά” ό,τι κινείται.

Το βίντεο με την προσήλωσή του στην Ιβάνκα, από την οποία δεν μπόρεσε να τον αποσπάσει ούτε καν η σύζυγός του, έχει ήδη γίνει viral στα social media.

Όσο για τη Χίλαρι, τι να πει κανείς; Ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν σου έκανε καν κέφι να κάνεις λίγο χιούμορ μαζί της.

Η άρνηση απέναντι σε αυτό που της συνέβαινε, στο ότι κανονικά αυτή ήταν “η δική της” τελετή και όχι του αντιπάλου της, “βοούσε”.

 

 

“Ζήτησε” κανά δυό φορές το χέρι του συζύγου της οδεύοντας προς την επίσημη θέση της, κοιτούσε γύρω της αμήχανα, γενικά, όσο και να έχει τον ανθρωποδιώκτη μέσα της, ήταν κάπως για λύπηση ( με μια πολύ ευρεία έννοια ).

Επίσης, η κάμερα έψαχνε και τον Ομπάμα. Λογικό αφού ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος αλλά προφανής και η αγωνία του καμεραμάν “να πιάσει” κάποιο στιγμιότυπο αποδοκιμασίας, απαρέσκειας ή έστω αμηχανίας μεταξύ των δύο προέδρων.

Παρ’όλα αυτά τίποτε δεν συνέβη και οι δύο στάθηκαν “κύριοι”. Τώρα το τι ελέχθη μετά, κατ’ιδίαν, ουδείς γνωρίζει.

Την ίδια ώρα, τα social media κατακλύζονταν από σχόλια για κάθε πιθανό και απίθανο στοιχείο σχετικό με την τελετή. Πώς στέκονταν, πώς μιλούσαν, τι φορούσαν οι πρωταγωνιστές.

Αλλά, ας μην ξεχνάμε, ότι, ανεξαρτήτως της σπουδαιότητάς της, επρόκειτο απλώς για μια τελετή. Η πραγματική ζωή θα άρχιζε από την επόμενη μέρα…