Σαν σήμερα, πριν δέκα χρόνια, έφυγε από τη ζωή μια εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής σόου μπίζνες: η Αν Νικόλ Σμιθ. Ήταν μόλις 40 ετών. Αιτία του θανάτου της, η κατάποση ενός κοκτέιλ χαπιών των οποίων η αλληλεπίδραση λειτούργησε θανατηφόρα.

Ωστόσο, για την όμορφη Αν Νικόλ, όλη η ζωή της ήταν γεμάτη από επεισόδια που ενδεχομένως προδίκαζαν ένα τέλος όχι ευχάριστο.

Τεξανή, με πλούσια τα ελέη, παιδί χωρισμένων γονέων, η Αν Νικόλ μεγάλωσε με την μητέρα και τη θεία της. Από μικρή, χάρη στην εμφάνισή της, η Αν Νικόλ στράφηκε στο μόντελινγκ.

Εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Playboy το 1992, μια χρονιά μετά κέρδισε τον τίτλο “Playmate of the year” ενώ δούλεψε και για διαφημιστικές καμπάνιες διαφόρων σημαντικών εταιρειών, κυρίως χάρη στην ομοιότητά της με την πληθωρική σταρ του Χόλιγουντ Τζέιν Μάνσφιλντ. 

 

 

Στον ουρανό της δημοσιότητας εκτοξεύτηκε το 1994, όταν, αφού χώρισε τον τότε σύζυγό της, νυμφεύθηκε τον δισεκατομμυριούχο πετρελαιά  J.Howard Marshall. Εκείνο που κάπως συζητήθηκε ευρύτερα ήταν η διαφορά ηλικίας τους: η Αν Νικόλ ήταν 26 κι ο πετρελαιάς 89 ετών!  Διαφορά: 63 χρόνια.

Ανεξαρτήτως πάντως των κακόβουλων που είπαν ότι τον παντρεύτηκε για τα λεφτά του, ο Μάρσαλ έφυγε από τη ζωή ευτυχισμένος στην αγκαλιά της 13 μήνες μετά, στα 90 του…

Η συνέχεια ήταν τρικυμιώδης αφού η Αν Νικόλ μπλέχτηκε σε δικαστικές διαμάχες με την οικογένεια του εκλιπόντος για την περιουσία του, οι οποίες κράτησαν πάνω από δεκαετία και έγιναν κάπως σαν εθνική υπόθεση των ΗΠΑ.

 

 

Εν τω μεταξύ η Τεξανή σεξοβόμβα έπαιζε σε διάφορες ταινίες, με πιο χαρακτηριστική εμφάνισή της στο “Τρελές σφαίρες”, στο πλάι του ανεπανάληπτου Λέσλι Νίλσεν, εμφανιζόταν σε διάφορα τηλεοπτικά σόου, φωτογραφιζόταν για διάφορα περιοδικά, έδινε συνεντεύξεις, διαφήμιζε την φιλοζωική οργάνωση PETA κ.ο.κ.

Ήταν μάλλον εμφανές ότι αναζητούσε κάποιου είδους προορισμό στη ζωή, τον οποίον όμως δυσκολευόταν να εντοπίσει. Εκεί που ‘απασφάλισε’ εντελώς ήταν όταν πέθανε ο γιός της, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νοσοκομείο όπου εκείνη νοσηλευόταν.

 

 

Έναν χρόνο μετά, το 2007, έχοντας προηγουμένως εμφανιστεί και στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ στο CNN για να αφηγηθεί τις περιπέτειές της, έφυγε από τη ζωή, με τον τρόπο που περιγράψαμε, μόλις στα 40της χρόνια.

Μια δυστυχισμένη, κατά βάθος κοπέλα, που ποτέ δεν μπόρεσε να βρει γαλήνη στην ψυχή της. Το χρήμα και η λάμψη δεν στάθηκαν ικανά να τη σώσουν από την καταστροφή, παρότι τόσο έντονα τα επιζήτησε στη σύντομη ζωή της….

RelatedPost