Ο Wylie Dufresne, ο οποίος πρόσφατα άνοιξε το Du’s Donuts & Coffee στο Μπρούκλιν, είναι ένας άνθρωπος με μάλλον απλές συνήθειες. Συνηθίζει να τρώει σάντουιτς με κοτόπουλο στο grill, και με ονόματα των σάντουιτς, όπως Αλ Πατσίνο, Λάρι Κινγκ κ.λπ. Απλά και καθημερινά egg and cheese Νεουορκέζικα γρήγορα γεύματα που του προσδίδουν μεγάλη γευστική ικανοποίηση, όπως ο ίδιος ομολογεί, όταν είναι φτιαγμένα σωστά.

Και δεν πρόκειται για έναν τυχαίο τύπο αλλά για έναν βραβευμένο σεφ με μεγάλη επιρροή στις διατροφικές συνήθειες όλου του κόσμου. Τα θρυλικά πιάτα που πρόσφερε στο -κλειστό πλέον- WD-50, “έγραψαν ιστορία” στην μοριακή γαστρονομία. Αλλά τώρα άνοιξε το Du’s Donuts & Coffee, ένα πολύ πιο κάζουαλ και καθημερινό στέκι.

«Οι φίλοι μου μού λένε ότι φαίνομαι σαν σαν κάνω camping συνέχεια» παραδέχεται γελώντας, ‘εξοπλισμένος’ με το αδιάβροχο σακίδιό του και με τα North Face σορτς του. Ασε που δεν αγγίζει και το σάντουιτς μέχρι να λιώσει το τυρί οπότε να είναι κατάλληλο για να φαγωθεί σωστά. Επίσης είναι εξαιρετικά εκλεκτικός και στον καφέ – δεν πίνει ό,τι κι ό,τι. Αν ο καφές δεν είναι καλός, προτιμά να μην πιει καθόλου.

 

 

Ο καφές του είναι συνήθως κρύος λάτε, ακόμη και τις όχι τόσο ζεστές μέρες. «Για μένα, καφές και γάλα είναι αχώριστοι φίλοι» διευκρινίζει. Και, σε αντίθεση με τους περισσότερους Αμερικανούς, δεν σηκώνεται ποτέ πριν τελειώσει το καφέ του, δεν τον παίρνει για να τον πιει στον δρόμο. «Γενικά δεν μου αρέσει να κουβαλώ πράγματα» λέει γελώντας. 

Το Popeye’s fried chicken τού αρέσει τόσο πολύ ώστε το συμπεριέλαβε και στα εδέσματα του γάμου του. Επίσης εκτιμά το κλασικό McDonalds burger (χωρίς κέτσαπ, χωρίς πίκλες, χωρίς σος ).

Γενικά το διασκεδάζει όταν κάποιος αναφέρεται στην εμμονή του με το κοτόπουλο. «Δε βαριέσαι, όλοι είμαστε πλάσματα του Θεού και της συνήθειας« λέει φιλοσοφώντας. Αλλά και τι άλλο θα μπορούσε να απαντήσει ένας κουλ σεφ;

Τo Du’s Donuts and Coffee βρίσκεται στο 107 N. 12th Street, Brooklyn, NY, dusdonuts.com.