Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1956. Ενας θρυλικός Σουηδός που, πέρα από τις..Σουηδέζες της εποχής και τους ABBA, έκανε γνωστή τη χώρα του σε όλον τον κόσμο. Από το 1974 έως και το 1981, κατέκτησε 11 Grand Slam τίτλους και, μέχρι την απόσυρσή του το 1983, συνολικά 64 τίτλους. Αντιμετώπισε και κατέβαλλε κορυφαία ονόματα των τενίστες όπως ο Τζίμι Κόνορς, ο Ιλιε Ναστάζε, o Τζον Μακ Ενρόε. Πέντε συνεχόμενα χρόνια στην κορυφή, αμετακίνητος στο Νο1, για 109 εβδομάδες συνολικά!

Από το 1987 βρίσκεται στη λίστα του διεθνούς «Tennis hall of fame» και από το 2003 στο Σουηδικό. Ονομάστηκε επίσης, από τη σουηδική ακαδημία αθλητισμού, ως ο καλύτερος Σουηδός αθλητής του αιώνα πριν τον σκιέρ Ingemar Stenmark και τον μποξέρ Ingemar Johansson. Τα έτη 1978 και 1980 συμπεριλήφθηκε από τους Αμερικανούς δημοσιογράφους ως ο δεύτερος καλύτερος αθλητής της χρονιάς μετά τον μποξέρ Mohammad Ali.

Μετά το 1981 εκθρονίστηκε από την θέση του από τον John McEnroe. Οι μονομαχίες τους ήταν θρυλικές, δεδομένου και του διαφορετικού στιλ των δύο τενιστών. “Αλέγκρος” ο Μακ Ενρόε, πετούσε ρακέτες, διαμαρτυρόταν συνεχώς στους διαιτητές, γινικά έκανε τον κάθε αγώνα ελαφρώς…μπάχαλο! Ο Σουηδός πιο ψυχρός, πιο φειδωλός στις αντιδράσεις, πιο μελετημένος. Μεγάλος τενίστας αναμφιβόλως ο Αμερικανός, πήρε σταδιακά τη θέση του Μποργκ στην κορυφή.

 

Βεβαίως η γοητεία του Μποργκ αντικατόπτριζε και την εποχή. Ήταν τα πολύχρωμα ’70ς, flower power κ.λπ. κι ήταν στα γήπεδα του τένις, το οποίο γενικά θεωρείται ένα κάπως πιο ιδιαίτερο και “κλειστό” άθλημα, όχι τόσο λαϊκό, ένας μποέμ τύπος από μια σκανδιναβική χώρα, με ένα ελεύθερο στιλ, μακρύ μαλλί και…γοητεία, που σκορπούσε ανατριχίλες στον γυναικείο πληθυσμό και κέρδιζε τον σεβασμό του ανδρικού.

Τελικά, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους και ο μακρυμάλλης σουηδός σταμάτησε την καριέρα του -μάλλον κάπως απότομα σε σχέση με την προηγηθείσα πορεία του- το 1983. Η ηλικία του; Μόλις στα 26του χρόνια. Ποιός ξέρει; ίσως είχε μπουχτίσει να είναι με τη ρακέτα από παιδάκι, ίσως είχε κορεστεί, ίσως βαρέθηκε κ.λπ. Ο ίδιος είχε πει:  “είχα χάσει την εσωτερική λάμψη …. από τότε ήταν μάταιο να συνεχίσω”.

Τελικά, αργότερα στράφηκε στο εμπόριο ανδρικών εσωρούχων με τη φίρμα του, με σχετική επιτυχία.