Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1963. Αν ζούσε θα ήταν 54 ετών. Αλλά βιάστηκε να φύγει από τη ζωή όπως πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι που ίσως αποτυπώνουν γρήγορα με την ευαισθησία τους το πλαίσιο κίνησης του κόσμου και μετά καταρρέουν. Φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο θανάτου τού George Michael αλλά δεν μοιάζει να είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν τού Michael Jackson, τού Prince κ.α.

Τα είχαν όλα σχετικά νέοι και μέσα στο σύμπαν της γενικής υπερβολής στο οποίο κινούνταν, όλα τα ενδεχόμενα ήταν πιθανά.

Ο George Michael πέθανε τα περασμένα Χριστούγεννα ( Last Christmas ) και η είδηση γέμισε με λύπη τους θαυμαστές του αλλά και πολλούς λάτρεις της μουσικής και των τραγουδιών του που κάλυπταν μια ευρύτερη γκάμα. “Αγγελος” της αυτοκαταστροφής” όπως ίσως θα υπερέβαλλαν τα media αλλά ο χαρακτηρισμός δεν είναι μακριά από την αλήθεια.

Αν είχε να δώσει κι άλλα στον χώρο του; Αν είχε στερέψει; Δύσκολο. Προφανώς το όλο θέμα ήταν η ψυχική κινητήριος δύναμη που μας κρατά όλους στη ζωή και μας ωθεί να συνεχίζουμε, χωρίς απαραίτητα να μας είναι ξεκάθαρος ο λόγος.

Βεβαίως όποιος φεύγει νωρίς, μένει και λίγο περισσότερο στα μυαλά ενός…100άρη, ίσως επειδή με έναν τρόπο αναταράσσει την κανονικότητα του σύμπαντός μας. O George Michael πιθανότατα θα μείνει στη μνήμη μας με έναν όμορφο και κάπως λυπημένο τρόπο.

Αλλά η οντότητά του υπήρξε δεδομένη κι εκείνο που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ είναι όλα όσα όμορφα τραγούδια μας χάρισε με τα οποία χορέψαμε, γελάσαμε, κλάψαμε, αγαπηθήκαμε, μαλώσαμε.

Εν τέλει, ΖΗΣΑΜΕ.