Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Mια ακόμη περίπτωση Ελληνα επιτυχημένου στο εξωτερικό. Ο Μιχάλης Πιτσίνος διαπρέπει στη Νέα Υόρκη, δημιουργει, δίνει συνεντεύξεις για την ετπιτυχία του. Καινούριο εστιατόριο τής επιτυχημένης αλυσίδας Bareburger άνοιξε πρόσφατα κοντά στη Union Square και συγκεκριμένα στη διεύθυνση 103 W 14th street, ο Μιχάλης Πιτσίνος.

«Στις 12 Ιουνίου του 2009 ανοίξαμε το πρώτο εστιατόριο Bareburger στην Αστόρια. Μία παρέα Ελλήνων που στόχος μας είναι να παράγουμε και να σερβίρουμε καλής ποιότητας μπέργκερ σε προσιτές τιμές».

Τελικά αποδείχθηεκ ότι η ανταπόκριση ήταν τεράστια με αποτέλεσμα σύντομα να ακολουθήσει το δεύτερο Bareburger στο Μανχάταν. Σήμερα η εταιρεία μετράει πάνω από 38 εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, το Οχάιο, τη Νέα Ιερσέη, το Τορόντο, το Τόκιο και τη Φρανκφούρτη.

Ακόμα, πριν από 6 μήνες το πρώτο Bareburger άνοιξε στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στην Σάντα Μόνικα στο Λος Αντζελες, ενώ σε περίπου δύο μήνες θα κάνει εγκαίνια και το proto Bareburger στο Μαϊάμι. Ο Μιχάλης Πιτσίνος ήρθε στην Αμερική από την Αθήνα πριν από 19 χρόνια για σπουδές και πριν γίνει στέλεχος της εταιρείας δεν είχε κάποια ιδιαίτερη εμπειρία στον χώρο της εστίασης.

«Πήρα το ΒΑ πτυχίο μου στη Βιομηχανική Ψυχολογία Επιχειρήσεων και το ΜΒΑ στη Χρηματοοικονομική και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αμέσως μετά τις σπουδές μου έκανα ένα μικρό πέρασμα από τα Ηνωμένα Εθνη και έπειτα καθιερώθηκα ως τραπεζικό στέλεχος στην JP Morgan και στη Citigroup πριν προκύψει το Bareburger. Εβγαζα πολύ ικανοποιητικά χρήματα αλλά η αλήθεια είναι ότι τώρα η δουλειά μου μπορεί να είναι πολύ πιο απαιτητική και να έχει πολλές ευθύνες και ρίσκα αλλά χαίρομαι γιατί μου αρέσει πολύ, μαθαίνω κάθε μέρα και νομίζω η επιτυχία έρχεται όταν αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και προχωράς» μας είπε ο ίδιος.

Στο εστιατόριο συχνάζουν πολλοί καi διάφοροι γνωστοί σταρ ,όπως Αστον Κούτσερ με η Μίλα Κούνις, ο Λεονάρντο Ντι-Κάπριο, ο Ιθαν Χοκ, η Ούμα Θέρμαν, ο Τζον Τραβόλτα,ο Stephen Baldqin, η Brook Braldwin, παρουσιάστρια του CNN κ.α.
.

«Νομίζω» υπογραμμίζει ο Μιχάλης «πως η επιτυχία μας οφείλεται ως επί το πλείστον στην άριστη και υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε και τον υγιεινό τρόπο προετοιμασίας των γευμάτων που σερβίρουμε σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές μας. Δεν χρεώνουμε πανάκριβες τιμές στα πιάτα μας επειδή επιθυμούμε να μπορεί ο καθένας να απολαύσει την κουζίνα μας και όχι μόνο οι οικονομικά ευκατάστατοι».

 

Τα κρέατα είναι άριστα ενώ μπορεί κανείς να φτιάξει και το δικό του burger με υλικά δικής του επιλογή. Στα «συν« και τα σπάνια -κυρίως οργανικά-ροφήματα που μπορεί να παραγγείλει.

Κι επειδή ο Μιχάλης δεν ξεχνά τους πάσχοντες συναθρώπους του, πριν λίγο καιρό, μαζί με τον φωτογράφο Κώστα Πηγαδά, ταξίδεψαν στη Γουατεμάλα απαντώντας στην πρόσκληση του Μητροπολίτη του Μεξικού, Κεντρικής Αμερικής, Κούβας και των νησιών της Καραϊβικής Σεβασμιωτάτου Αθηναγόρα με αφορμή τα εγκαίνια του νέου εκκλησιαστικού ναού στην περιοχή.

Σημαντικό να θυμάσαι από πού ξεκίνησες και ο Μιχάλης δείχνει να να μην το ξεχνά…

Δείτε επίσης