Αποτέλεσαν και οι δύο νορμάλ λόγους ευχαρίστησης για την παρουσία τους στο επιτελείο του νέου αμερικανού προέδρου, του Ντόναλντ Τραμπ. Ανεξαρτήτως της ””τρελάρας” που κουβαλάει ο πρόεδρος, δεν είναι καθόλου κακό, έστω και σε επίπεδο πρεστίζ, να διαθέτεις δύο από Ελληνομαμερικανούς στον στενό του κύκλο. Ωστόσο, σχετικά γρήγορα, ο Τραμπ, ο οποίος; με την ταχύτητα λήψης αποφάσεων έχει ένα θέμα, τους καρτατόμησε με διαφορά ελαχίστων ημερών και τον Rience Priebus αλλά και τον George Gigikos.

Ασφαλώς ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Πρίμπους για «τις υπηρεσίες και την αφοσίωσή του στην πατρίδα». Αλλά η αποπομπή, σκληρή και άκομψη. Τέκνο της ελληνικής ομογένειας, ο Πρίμπους πλήρωσε την αντιπαράθεσή του με τον νέο διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Άντονι Σκαραμούτσι, ο οποίος απήυθυνε σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Ράινς, παρόντων  ρεπόρτερ της αμερικανικής τηλεόρασης.Ο Πρίμπους πάντως ήταν πιστός από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο να εκτιμηθεί από τον πρόεδρο Τραμπ.Αλλάζουν οι καιροί στην πολιτική, για τίποτε δεν είσαι βέβαιος.

 

 

Τώρα τη θέση αναλαμβάνει κάποιος “σκληρός” ( ελπίζω όχι ο Τζακ Νίκολσον στο A few good men…)

Οσον αφορά τον Τζιτζίκο,  εκείνος σταμάτησε να κελαηδάει, έναν μήνα μετά τον Ράινς, λόγω μιας μικρός, ελάχιστης συνγξκέντρωσης, την οποία- υποτίθεται δεν διοργάνωσε καλά, με φυσικό επόμνεο την εκαιερτικάχαμηλκή προσέλευση οπαδών του Ρεπουμπλικανικού κομμάτος, στο Φίνιξ της Αριζόνα…Τουλάχιστον το Bloomberg αυτά μετλεφερε στο κοινό.

 

Οι ρυθμοί καρατόμησης των στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ ασφαλώς είναι ταχύτατοι. Ασφαλώς συνέχεια πολιτικής, έτσι είναι δύσκολο να υπάρξει. Αλλά, για να πούμε και τού…πορτοκαλή Τραμπ το δίκαιο, άνθρωπος που έχει πέσει πολλές φορέςς στη ζωή του και έχει ξανασταθεί όρθιος, φτάνοντας στην κορυφή, δεν είναι και για να τον υποτιμάς…