Ήταν και οι πέντε εκεί. Για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αείμνηστο Τζιάνι Βερσάτσε με αφορμή την 20η επέτειο της δολοφονίας του. Η Κλόντια Σίφερ, η Ναόμι Κάμπελ, η η Σίντι Κρόφορντ, η Ελενα Κρίστενσεν, η Κάρλα Μπρούνι σε μια επίδειξη μοναδικής λάμψης και χλιδής, παρότι τα χρόνια και ενδεχομένως το στιλ του πάλαι ποτέ μεγάλου μόδιστρου έχουν παρέλθει.

Η Σίντι, μάλιστα, είχε μαζί της και την 16χρονη κόρη της, και ασφαλώς επρόκειτο για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στον χώρο του μόντελινγκ που βασίζεται στο εφήμερο και την ομορφιά, να βλέπεις μάνα και κόρη να περπατούν με χάρη μαζί στην πασαρέλα. όπως ήταν φυσικό καταχειροκροτήθηκαν.

Ολες τους βέβαια ήταν τα σούπερ μόντελ των ’90ς, εκείνες οι οποίες έγραψαν τη δική τους ιστορία, ανεξαρτήτως πώς μπορεί να την βλέπει κανείς, στον χώρο του lifestyle και τής εικονικής πραγματικότητας μιας αμέριμνης εποχής, τότε που όλα σε όλον τον κόσμο “φούσκωναν”, το μέλλον φαινόταν να έρχεται κοντύτερα και άπαντες έπλεαν σε όνειρα προσωπικής ευημερίας. Τα κορίτσια αυτά, με την “ωμή” ομορφιά τους, επενδεδυμένη με τις φαντεζί δημιουργίες εμπνευσμένων καλλιτεχνών της μόδας, ενσάρκωναν με τα θεϊκά κορμιά τους τον μύθο τής ευτυχίας.

 

 

 

Καλεσμένες τής αδελφής του εκλιπόντος, διευθύντριας του οίκου, Ντονατέλα Βερσάτσε, περπάτησαν μαζί της, με κομψότητα και μια κάποια εγκράτεια και στιλ που η ηλικία τους ( όλες γύρω στα 50, λίγο πάνω-λίγο κάτω ) επέβαλλε.  Βεβαίως προηγήθηκαν οι τωρινές μούσες των σχεδιαστών αλλά -κακά τα ψέματα- το σόου ήταν μια υπερπαραγωγή αναμνήσεων, που έφερνε στο μυαλό του καθενός κάτι το ξεχωριστό.

Αλλες παντρεμένες, άλλες χωρισμένες, άλλες ακόμη ελεύθερες, τα κορίτσια που και η μουσική ιδιοφυία του George Michael χρησιμοποίησε στο βίντεό του, παρά το σημερινό παγκόσμιο κλίμα της εποχής που είναι αναμφίβολα τεταμένο, κατόρθωσαν με την ομορφιά τους να σβήσουν για λίγο δυσοίωνες σκέψεις από τους θεατές.

“Η ομορφιά είναι η ανώτερη αξία όλων, ακριβώς επειδή δεν χρειάζεται απόδειξη” έλεγε ο αναμφίβολα μοναδικός Όσκαρ Ουάιλντ. Αυτή, ήταν μια τέτοια νύχτα…