Αν ο Barack Obama υπήρξε -κατά τεκμήριο- ένας καλός αμερικανός πρόεδρος, υπό την έννοια ότι στο εσωτερικό φάνηκε να προσπάθησε για την ευημερία τής πλειονότητας των συμπατριωτών του ενώ στο εξωτερικό δεν προέβαλλε το πρόσωπο μιας αδυσώπητης, αδιάφορης και επιθετικής Αμερικής, η συζυγός του, η Michelle υπήρξε ίσως η πιο δημοφιλής Πρώτη Κυρία, ξεπερνώντας άλλες προκατόχους της, όπως η Τζάκι Κένεντι ή η Χίλαρι Κλίντον, πρωταγωνίστριες στα media και στη ζωή αλλά για διαφορετικούς λόγους: η Τζάκι για την κομψότητά της και η Χίλαρι για την ισχυρή διάθεσή της να συνεχίσει την παρουσία του ονόματος Κλίντον στην προεδρική καρέκλα των ΗΠΑ.

Γελαστή, φιλική, ανθρώπινη, αξιοπρεπής, έβγαλε προς τα έξω, τόσο με την παρουσία της όσο και με τις δηλώσεις και τις πρωτοβουλίες της, την εικόνα μιας συγκροτημένης γυναίκας που γνωρίζει πού βρίκσεται, ποιός είναι ο ρόλος της και πώς να τον υπηρετεί. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι την συμπαθούν γιατί βλέπουν τους εαυτούς τους σε αυτήν. Μία μαμά, μία καλή φίλη, ένα πρόσωπο που δεν διστάζει να διασκεδάζει από καιρό σε καιρό», δήλωσε ο Barack Obama στη Vogue για τη σύζυγό του.

 

 

Συνεπώς όλοι πλέον περιμένουν με ανυμοπονησία το βιβλίο της Becoming, το πρώτο που θα κυκλοφορήσει μετά την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο, σε όλον τον κόσμο ταυτόχρονα και στο οποίο ανατρέχει στα παιδικά της χρόνια στο Σικάγο, τον γάμο της με τον Μπαράκ, τη μητρότητα, την εργασία, την οκταετή…θητεία της ως Πρώτη Κυρία.

«Η συγγραφή τού Becoming ήταν μια ξεχωριστή προσωπική εμπειρία, μια ευκαιρία να δω με εντιμότητα την αντανάκλαση της απροσδόκητης πορείας της ζωής μου. Στο βιβλίο αυτό μιλώ για τυις ρίζες μου, για το πώς ένα μικρό κορίτσι, όπως εγώ, βρήκε το θάρρος να υψώσει το ανάστημα και τη φωνή της, με στόχο να εμψυχώσει και άλλους ανθρώπους. Ανυπομονώ να μοιραστώ την ιστορία μου με τους αναγνώστες. Εάν μπορέσει αυτό να τους εμπνεύσει ώστε να βρουν κι εκείνοι τη δύναμη που χρειάζονται στη δική τους ζωή, τότε θα είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένη».

Εν αναμονή, λοιπόν, των γραφόμενων, μιας πραγματικά ξεχωριστής Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ…

-Στην Ελλάδα το Becoming θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Athens BookStore Publications.