Ο Βασίλης Φεύγας έτρεξε στον Μαραθώνιο και συνοψίζει τα συναισθήματα που βίωσε, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την μοναδική αυτή εμπειρία:  

-Με ρωτούν αρκετοί φίλοι αν ήταν δύσκολο να τρέξω τη διαδρομή του Μαραθωνίου και να φτάσω στη γραμμή του τερματισμού. Η απάντηση είναι πως όχι.

-Δύσκολη ήταν η διαδικασία της προετοιμασίας. Τι σημαίνει αυτό; Να μείνεις πιστός στο πρόγραμμα της προπόνησης. Να τρέξεις 1037 χιλιόμετρα προετοιμασίας με κρύο το χειμώνα και καύσωνα το καλοκαίρι. Πολλά long runs των 16, 20, 24, 28 και 32 χιλιομέτρων.

-Ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο το 42 χιλιόμετρα της Κυριακής. Είναι μία συνεχής πνευματική άσκηση. Μια άσκηση στην υπομονή και την πειθαρχία από την οποία θέλω να πιστεύω ότι βγήκα κερδισμένος.

-Την ίδια ώρα έπρεπε να ξεπεράσω δεκάδες δυσκολίες που το 2016 δεν ήταν λίγες, σκέψεις που σου έλεγαν να καθίσεις σπίτι σου, γεγονότα που σε απογοήτευαν και το τελευταίο που ήθελες ήταν να βγεις στο δρόμο να τρέξεις.

-Υπήρχε όμως και η εμψύχωση. Φίλες και φίλοι που βρέθηκαν δίπλα και μοιραζόμασταν την ιδέα. Τα δικά σας Like έπειτα από κάθε long run!

-Κάπως έτσι έφτασα στην αφετηρία την Κυριακή το πρωί. Ήρεμος και προσηλωμένος στο στόχο.

 

fevgas1

 

Σε όλη την διαδρομή από τον Μαραθώνα ως την Αθήνα αντίκρυσα την όμορφη Ελλάδα. Τους εκατοντάδες εθελοντές που μου έλεγαν «Βασίλη, συνέχισε».

-Τι σπουδαίοι Έλληνες όλοι αυτοί που βρέθηκαν στη μέση του πουθενά για να χαρίσουν απλόχερα την αγάπη τους! Και τους χιλιάδες κόσμου σε όλη τη διαδρομή να χειροκροτούν. Τα μικρά παιδιά που με κοίταζαν στα μάτια και περίμεναν το ”Give me five”!

-Και η αλήθεια είναι ότι παρά την καταπόνηση, έδωσα και πήρα πολλά. Απίστευτη θετική ενέργεια που με έσπρωχναν στη γραμμή του τερματισμού. Δε νομίζω ότι θα σβήσει από τη μνήμη μου η στιγμή του τερματισμού.

Τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο! Κάθε βήμα προς τον τερματισμό αποφόρτιζε την ένταση και θεράπευε τους πόνους. Κοίταξα ψηλά…

Αντίκρυσα τον πιο όμορφο ουρανό. Το πιο όμορφο γαλάζιο που αντίκρυσα ποτέ. Ευχαρίστησα τον Θεό και όσους με βοήθησαν να ολοκληρώσω την προσπάθεια.

-Όταν ξεκίνησα την προσπάθεια είχα γράψει ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμένα δεν θα είναι ο τερματισμός, αλλά αν καταφέρω έστω και ένας από εσάς, να αλλάξει τον τρόπο της ζωής του και βάλει την άθληση στην καθημερινότητα του.

-Δεν γνωρίζω αν πέτυχα το στόχο μου, αλλά σίγουρα αισθάνομαι πιο δυνατός να συνεχίσω την προσπάθεια στο μέλλον!