Αν μου αρέσει η Μύκονος και την επισκέπτομαι κάθε χρόνο είναι επειδή διαθέτει μια ξεχωριστή ενέργεια την οποία δε νομίζω ότι μπορεί να συναντήσει κανείς στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία, ναι μεν έχουν την γοητεία τους, αλλά όχι αυτό το κάτι ξεχωριστό.

Ποιός ξέρει, ίσως αυτή η ενέργειά της να σχετίζεται με το μεταφυσικό, καθώς, ανάμεσα στα άλλα, λέγεται ότι έχει διαστάσεις σχετικές με την πυραμίδα της Αιγύπτου. Κάποτε μάλιστα η Δήλος που είναι δίπλα της ονομαζόταν κέντρο του κόσμου και, πέρα από το θέμα της ενέργειας, ένα βασικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο, από όπου περνούσαν πλοία που μετέφεραν πολλά και διάφορα εμπορεύματα.

Φυσικά πλέον η Μύκονος θεωρείται ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά στο οποίο συρρέουν τουρίστες από όλον τον κόσμο για να απολαύσουν τις παραλίες της και την συνάθροιση κόσμου από διαφορετικά μέρη της Γης, οι οποίοι συμβιώνουν αρμονικά σε ένα περιβάλλον χωρίς προκαταλήψεις, πρόθυμο να υποδεχθεί όποιον έχει καλή διάθεση και όρεξη για διασκέδαση και,,,γλέντι! Φυσικά αυτό το στοιχείο ορισμένες φορές παρεξηγείται αφού θεωρείται το νησί των πάρτι και μόνο αυτών.

 

 

Λάθος βέβαια, αφού, όπως είπα, το νησί συνδυάζει τα πάντα.

Εάν όντως κάποιος επιθυμεί πραγματικά να προσλάβει την ευρύτερη και συνολική εικόνα του νησιού που είναι μαγική, θα πρέπει να το εξερευνήσει οδικώς αλλά και με σκάφος, “δαμάζοντας τα κύματα” όπως είναι και ο τίτλος της ταινίας του Φον Τρίερ.

Για μένα, που περνώ πολύ καιρό του χρόνου στο παγωμένο Τορόντο, ο ήλιος και η θάλασσα της Μυκόνου είναι ένα πραγματικό βάλσαμο. Χαίρομαι πραγματικά όταν βρίσκομαι εκεί, συναντώ φίλους, διασκεδάζουμε, ξεχνιόμαστε και έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε έναν ευλογημένο τόπο που ανταποδίδει στους ανθρώπους που τον επισκέπτονται την αγάπη τους.

Ναι, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, θα το καταλάβατε κι εσείς, ότι τη Μύκονο την αγαπώ πολύ…