Ο Λάκι Λουτσιάνο ήταν αναμφίβολα ένας γκάνγκστερ ( 24 Νοεμβρίου – 26 Ιανουαρίου 1962 ), αλλά ένας γκάνγκστερ με όραμα. Ηταν αυτός που μοίρασε την Μαφία σε 5 οικογένειες με προεξάρχουσα εκείνη της Νέα Υόρκης που ασκούσε την κεντρική διοίκηση, Υπό άλλες συνθήκες ζωής θα μπορούσε να είναι ένας επιτυχημένος νόμιμος μεγαλοεπιχειρηματίας.

Βρέθηκε πιτσιρικάς στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ασκώντας οποιοδήποτε προσοδοφόρο επάγγελμα, ίσως όχι τόσο που να συμβαδίζει με το γράμμα του νόμου αλλά σίγουρα επικερδές, παρ’ότι όχι απαραίτητα τόσο αξιοπρεπές.Συνεργάστηκε με ένα άλλο ταλαντούχο στον τομέα αγόρι, τόν Μάγερ Λάνσκι, ο οποίος είχε αναλάβει κι ένα είδος προστάτη του: όποιος πείραζε τον Λουτσιάνο, είχε να κάνει μαζί του. Αργότερα προστέθηκε στην παρέα και κι ένα άλλος ταλαντούχος νέος, ο Μπάγκσι Σίγκελ κι έτσι η ομάδα άρχισε να κυριαρχεί στον χώρο του εγκλήματος.

 

 

Ο Λάκι πήρε αυτό το προσωνύμιο “τυχερός”, επειδή σε αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις ενανντίον του κατόρθωσε να επιβιώσει, όχι χωρίς απώλειες, κυρίως με σημάδια από μαχαιριές στο πρόσωπό του, τα οποία τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό στην όψη.

Φυσικά, στις δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται τα πάντα: λαθρεμπόριο ποτών, ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σαρκός και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς στον συγκεκριμένο χώρο.

 

 

Από ένα σημείο, μαζί με τον Αλ Καπόνε κυριάρχησαν απόλυτα στον χωρο του οργανωμένου εγκλήματος και αυτό που κατόρθωσαν να κάνουν -που φυσικά δεν ήταν λίγο και έδειχνε ότι εκτός από στυγνοί δολοφόνοι ήταν και πραγματικοί ¨”οραματιστές” στον χώρο τους- ήταν η τέλεια οργάνωση του συνδικάτου του τους μέσα από επιχειρήσεις βιτρίνα κ.λπ. κια προσπαθώντας να μην προκαλούν φανερά τον νόμο. Αυτό προέκυπτε και από το ότι ο διαβόητηος αρχηγός του FBI ουδέποτε ασχολήθηκε μαζί τους, στρέφοντας τς -πραγματικά- πυρά του σε ήσσονος σημασίας στόχους. 

Τελικά, στα 65του χρόνια, ο τυχερός Λάκι πέθανε από καρδιακή προσβολή αν και πολλοί αφήνουν υπόνοιες για άλλες αιτίες θανάτου. Στην κηδεία του εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους ενώ τελικά θάφτηκε σε ένα μεγαλοπρεπές μαυσωλείο στη Νέα Υόρκη, αντίστοιχο της μεγαλειώδους δράσης του….