Ο Πίτερ Κάσινγκ ήταν ένας σπουδαίος Αγγλος ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστός από τις ταινίες της θρυλικής Hammer Films, σε ρόλους όπως του Φρανκενστάιν, του Σέρλοκ Χολμς, του δρ.Βαν Χέλσινγκ που κυνηγούσε να σκοτώσει τον απέθαντο Δράκουλα κ.α. Με τον Dr.Who έγινε γνωστός και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία ενώ έπαιξε και στο Star Wars.

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1913 και ίσως στο…ποιόν των ρόλων του βοήθησε και το ότι δούλεψε ως βοηθός ντετέκτιβ για λίγα χρόνια. Αλλά είχε και θεατρική παιδεία κάνοντας ντεμπούτο στον Αμλετ του Λόρενς Ολιβιέ, σε ηλικία 35 ετών.

Γενικά το όλο του look προδιέθετε για κάποιαν ορθολογιστή κυνηγό του κακού, ψύχραιμο, ιδιοφυή, ακάματο, που δεν σταματούσε ποτέ μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Έκανε μεγάλη καριέρα, παντρεύτηκε μια συνάδελφό του, τη Βάιολετ, την οποία υπεραγαπούσε και ο θάνατός της, σχετικά πρόωρα, τον τσάκισε. Η αντίδρασή του ήταν πολύ έντονη ενώ αργότερα εξομολογήθηκε σε μια συνέντευξή του σε έναν νεαρό δημοσιογράφο:

 

 

«Από τότε που η Ελεν έφυγε μακριά δεν μπορώ να βρω τίποτε που να θεωρώ σημαντικό: πολύ απλά, “η καρδιά λείπει” από οτιδήποτε κάνω. Ο χρόνος είναι ατελείωτος, η μοναξιά σχεδόν αβάσταχτη και το μόνο που με κρατά ζωντανό, είναι η γνώση ότι, κάποια μέρα, εγώ και η αγαπημένη μου Ελεν θα βρεθούμε κάπου ξανά μαζί. Το να ξανασυναντήσω την Ελεν είναι η μόνη μου επιθυμία. Μπορείς να το δημοσιεύσεις αυτό, αν θες, έχεις την άδειά μου,  Πραγματικά, αγαπητό μου παιδί, είναι σα να σκοτώνεις την ώρα σου. Γράψ’το, αυτό σε παρακαλώ…».

Αλήθεια, ποιός θα περίμενε μια τέτοια έντονη συναισθηματική αντίδραση από τον φλεγματικό κινηματογραφικό του κακού;

Παλαιότερα, τα ιδιωτικά κανάλια, έδειχναν αρκετές ταινίες τής Hammer Films, πραγματικά σαγηνευτικές. Εάν τώρα τύχει και σε κάποιο ζάπινγκ “πέσετε” πάνω τους, μην κάνετε το λάθος και δεν την παρακολουθήσετε. Ηθοποιοί όπως ο Πίτερ Κάσινγκ και ο Κρίστοφερ Λι είναι σπάνιοι, ενώ και η ατμόσφαιρα των συγκεριμένων ταινιών πραγματικά ανεπανάληπτη.