Η ιστορία του Ντιν Καρνάζις είναι μια ιστορία θέλησης, πάθους και δοκιμασίας των ανθρώπινων ορίων. Παρότι ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στο πανεπιστήμιο, ο Ντιν δεν ακολούθησε επαγγελματικά αυτόν τον δρόμο. Εργάστηκε για κάποια χρόνια στον κόσμο των επιχειρήσεων, μέχρι που ένα μοιραίο γεγονός του άλλαξε τη ζωή. Η αγαπημένη του αδελφή σκοτώνεται σε τροχαίo. Εκείνο το βράδυ, ο σοκαρισμένος Καρνάζις φοράει τα παλιά αθλητικά του παπούτσια, αρχίζει να τρέχει και…δεν σταματά. Το επόμενο πρωί τηλεφωνεί στη γυναίκα του να έρθει να τον πάρει από μια γειτονική πόλη στην οποία είχε φτάσει τρέχοντας όλο το προηγούμενο βράδυ…

 

dean3

 

Συνήθως τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας αποτελούν σταθμούς, ίσως επειδή επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Καρνάζις. Ο απροσδόκητος θάνατος της αδελφής του τον οδηγεί στο να σκεφθεί τι πραγματικά θέλει από τη ζωή του. Και καταλήγει στο ότι θέλει να…τρέχει. Αμέσως ξεκινά. Ως άλλος Τομ Χανκς στον «Forrest Gump», διανύει αποστάσεις, στην αρχή μικρές, αργότερα μεγαλύτερες. Η φήμη του μεγαλώνει, οι εταιρείες τον προσεγγίζουν, και, σταδιακά, το όλο στόρι αποκτά επαγγελματική χροιά.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ο ελληνοαμερικανός δρομέας, τρέχει παντού. Είναι ένας “υπερμαραθωνοδρόμος”, όπως είναι και ο τίτλος τής αυτοβιογραφίας του που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα από έναν ιδιαίτερο νέο εκδοτικό οίκο, τον Key Βooks, o οποίος και τον “έφερε” στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του. Το οποίο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς αφενός μεν αφηγείται την πορεία του, αφετέρου δε δίνει κίνητρο για προσπάθεια, στο όποιο πεδίο, στον αναγνώστη.

 

dean-karnazes-quotes-4

 

«Όλοι θαυμάζουμε άλλους ανθρώπους για κάποιες ποιότητες που διαθέτουν και προσπαθούμε να κινηθούμε προς την κατάκτησή τους. Συχνά απογοητευόμαστε, δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Αλλά η προσπάθεια μετράει και σίγουρα μας κάνει καλύτερους». Και ένα tip που ίσως δεν το γνωρίζουν πολλοί: αγαπημένο κομμάτι του Dean Karnazes είναι το «King of pain», των Police. «Ισως επειδή με…αντιπροσωπεύει» λέει γελώντας ο Καρνάζης. «Είμαι κάπως ο βασιλιάς του πόνου, δεν είμαι»; καταλήγει.

Δείτε επίσης