Μπορεί να είναι ένας πραγματικά εμπνευσμένος μουσικός δημιουργός, τιμημένος μάλιστα με Γκράμι για τη δουλειά του αλλά ο Μoby διαθέτει κι ένα άλλο πάθος: την προστασία των ζώων. Κάπως έτσι, έχει ενδυθεί τον ρόλο του εκπροσώπου τής Farm Sanctuary.

Η Farm Sanctuary συμπληρώνει σχεδόν τρεις δεκαετίες δουλειάς στο θέμα της διάσωσης των ζώων.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Moby εξηγεί πώς έγινε ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων και φυτοφάγος, ενώ περιφέρεται ανάμεσα σε ζωάκια τής φάρμας, όπως κατσικάκια, αγελάδες, γουρούνια κ.α., τα οποία χαϊδεύει και αφήνει να παίζουν μαζί του. Επίσης καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σε ακτιβιστικές δράσεις σε σχέση με τα ζώα.

Η εμπειρία που καθόρισε τη συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα ήταν ένας γάτος που ο σταρ τής μουσικής διέσωσε, ο Τάκερ, όταν ήταν παιδί – αφού τον βρήκε μαζί με τρία άλλα νεκρά γατάκια σε ένα παρατημένο, βρώμικο κουτί για μπύρες.

 

There's still time to sign up and join Walks in New York's Central Park and South Florida on Saturday, October 10th and upcoming events in Phoenix, San Diego, San Francisco, South Florida and Washington, D.C.

 

«Τον βρήκα όταν ήταν περίπου 3 ημερών» εξομολογείται ο Μoby, «τα μάτια του δεν άνοιγαν και δίπλα του ήταν άλλα τρία νεκρά γατάκια. Τον πήγαμε μαζί με την μητέρα μου στον κτηνίατρο. Εκείνος μάς είπε ότι μάλλον δεν θα επιβίωνε αλλά ο σκύλος που είχαμε τού συμπεριφέρθηκε όπως η μητέρα του και τον επανέφερε στην υγεία και τη ζωή.  

Προσωπικά σκοπεύω να ακολουθώ όλες τις πρωτοβουλίες τής φάρμας» δηλώνει ευθαρσώς ο Moby και το ίδιο ελπίζω να κάνετε κι εσείς».

Η Farm Sanctuary ιδρύθηκε το 1986 για να αντιμετωπίσει τη βία της βιομηχανίας ζώων και να βοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης για αυτά.  

Με διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, όπως συμμετοχή σε μεγάλες πορείες σε διάφορες πολιτείες, συναυλίες κ.λπ. αλλά και δωρεές, η Farm Sanctuary επιχειρεί να δικαιώσει το όνομά της, δηλαδή να αποτελέσει ένα “άβατο” για τα εγκαταλειμμένα ζώα.

RelatedPost