γράφει ο Dr. William Mallinson, Καθηγητής Πολιτικών Ιδέων και Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Guglielmo Marconi, πρώην μέλος του βρετανικού διπλωματικού σώματος.

Από την εποχή της δολοφονίας του Καποδίστρια η Ελλάδα έχει υπάρξει, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ένα πελατειακό κράτος. Στην αρχή ήταν τα Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ρωσικά κόμματα, Το 1841, ο βρετανός υπουργός στην Ελλάδα είπε: «Μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα είναι κάτι το εντελώς παράλογο. Η Ελλάδα μπορεί να είναι Αγγλική ή Ρωσική και από τη στιγμή που δεν μπορεί να είναι Ρωσική, είναι απαραίτητο να είναι Αγγλική». Όταν η Ελλάδα προσπάθησε να βοηθήσει τη Ρωσία στον Κριμαϊκό Πόλεμο, η Βρετανία και η Γαλλία την μπλόκαραν. Μέχρι το 1923 η Ελλάδα ήταν προτεκτοράτο. Σήμερα είναι ένα de facto NATO προτεκτοράτο, αλλά χωρίς προστασία, με το ΝΑΤΟ “να κλείνει το μάτι” στην τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο και το Αιγαίο.

Ο Τσίπρας ήρθε στην εξουσία μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις, εξαπατώντας τους Ελληνες πολίτες ότι θα αποκαθιστούσε κάποια από την ελληνική ανεξαρτησία, υπό μια σοσιαλιστική ‘σημαία΄ στη διαπραγμάτευση. Ας δούμε λίγο τι ακριβώς έκανε. Κάλεσε τους Ελληνες να απορρίψουν τα τελεσίγραφα και τον εκβιασμό των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα ένα μαζικό “όχι” στο δημοψήφισμα. Παρόλα αυτά στη συνέχεια υπέγραψε μέτρα εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι καταφερόταν, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το στάτους της Ελλάδας σε αυτό ενός κράτους-πελάτη. 

 

 

Οι συντάξεις και οι μισθοί μειώθηκαν ενώ η φορολογία, αυξήθηκε ακόμη περισσότερο.Τουλάχιστον το 1/4 του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι εκτός εργασίας, με πολλούς να μην λαμβάνουν καν επίδομα ανεργίας. Και πολλοί από αυτούς που έχουν κάποια δουλειά αμείβονται τόσο λίγο, που η αμοιβή τους στοιχειωδώς ανταποκρίνεται στην εργασία τους. Μάλιστα κάποιοι δουλεύουν χωρίς αμοιβή, με την μάταιη ελπίδα ότι θα αρχίσουν να πληρώνονται κάποια στιγμή.

Είναι ένας πραγματικός φαύλος κύκλος από τη στιγμή που τα μέτρα υποτίθεται θα πετύχαιναν μεγαλύτερη διαφάνεια στο σύστημα φορολόγησης και θα μείωναν την μαύρη οικονομία. Ωστόσο, ακριβώς το αντίθετο συνέβη, από τη στιγμή που ο μόνος τρόπος να επιβιώσει κανείς είναι να αποφύγει τη φορολογία πολύ περισσότερο απ’ότι πριν τη θέσπιση των καινούριων μέτρων. Την ίδια στιγμή το ΑΕΠ έχει αυξηθεί από το 128% το 2010 σε 185% σήμερα. Παρ’όλα αυτά η στατιστική χειραγώγηση συνεχίζεται. Υφίστανται «lies, damned lies and statistics» ( σ.σ. φράση που περιγράφει τη διαστρεβλωτική δύναμη πειθούς των αριθμών )..

 

 

Η Ελλάδα πέρασε στο στάτους του σκλάβου και στις διεθνείς σχέσεις, υπό την αμερικανική πίεση να συνεργαστεί με το Ισραήλ. Ποιός καλύτερος τρόπος να κινδυνέψουν οι ελληνες πολίτες; από τη στιγμή που οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές ενδέχεται να στοχοποιήσουν την Ελλάδα; Αυτή η κοντόφθαλμη οπτική επίσης θυμώνει την Τουρκία ( την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν πιο σημαντική στρατηγικά για τα συμφέροντά τους απ΄’ότι την Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση ), το οποίο, με τη σειρά του, σημαίνει μηδενική πρόοδο σε Αιγαίο και Κύπρο.

Ντροπή στον κ.Τσίπρα και στά υψηλά αμειβόμενα μέλη του κοινοβουλίου του, από τα πιο υψηλά αμειβόμενα στην Ε.Ε.