από την Ολυμπία Α.:

Έχουν γραφτεί πολλά για την καινούρια σειρά του HBO. Θα γράψουμε κι εμείς μερικά, γιατί, για τη συγκεκριμένη σειρά, αξίζει να γραφτούν βιβλία…

Ένα σπουδαίο cast με τον Anthony Hopkins, τον Ed Harris την Thandie Newton, τoν James Marsden, τον τρίτο αδερφό Hemsworth τον Luke, τον Rodrigo Santoro, τον Jeffrey Wright και την υπέροχη Evan Rachel Wood ενσαρκώνει τους ήρωες που ανέπτυξαν στο χαρτί βασισμένοι στην ομώνυμη ταινία του 1973 o Jonathan Nolan (αδερφός του σκηνοθέτη) και η γυναίκα του Lisa Joy.

Σε ένα θεματικό πάρκο αναψυχής ζουν την καθημερινότητα της Άγριας Δύσης εξελιγμένα ανδροειδή με ιστορίες και σχέσεις μεταξύ τους. Την καθημερινότητά τους αυτή διαταράσσουν για να «διασκεδάσουν» τις ορέξεις τους σύγχρονοι πελάτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε θελήσουν στα ανδροειδή έως και να τα σκοτώσουν, χωρίς οι ίδιοι να φοβούνται  αντίποινα.

 

westworldphoto2

 

Μια σειρά που παντρεύει την παράδοση των spaghetti western με την επιτομή των ψαγμένων sci-fi. Μια σειρά που αναζητά την ανθρώπινη φύση στη βία, στο περιβάλλον, στις σχέσεις, στην εξέλιξη, στην τεχνολογία, έξω από τον άνθρωπο.

Μην μπερδευτείτε. Φαίνεται σαν western, αλλά δεν είναι. Ακόμη δηλαδή και για όσους απεχθάνονται τα western είναι μια σειρά που θα παρακολουθήσουν χωρίς ανάσα.

Το Westworld είναι τρομακτικό.  Έχει αγωνία, έχει σκηνές ωμής βίας, έχει υπόνοια βίας. Δεν είναι όμως splatter. Δεν είναι αηδιαστικό ή τρομακτικό με την κλασσική έννοια. Είναι ανατριχιαστικό και τρομακτικό στον πυρήνα του.

Θα σας σοκάρει η βία αλλά πιο πολύ θα σας σοκάρει η προέλευση και η ευκολία της. Βασικά το Westworld είναι μια υπέροχη αισθητικά φιλοσοφική άσκηση.

 

westworldphoto

 

Στα extra perks  της σειράς η ειρωνία της παρουσίας του Ed Harris που βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο ενός “virtuality” σαν το Truman Show.

Στο αυτόματο πιάνο που λειτουργεί και ως σύμβολο του Westworld θα απολαύσετε εξαιρετικές διασκευές σύγχρονων τραγουδιών, όπως το Paint it Black των Rolling Stones κατά τη διάρκεια της μεγάλης ληστείας.

Ενώ σίγουρα θα κολλήσετε με τους τίτλους έναρξης του Westworld, την εθιστική μουσική τους, την καλλιτεχνική αρτιότητα και το συμβολικό βάθος. Πράγμα καθόλου τυχαίο καθώς δημιουργήθηκαν από την εταιρεία που έφτιαξε και την επική έναρξη του Game of Thrones.

Το Westworld προβάλλεται από τη Nova, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν δωρεάν το 1ο επεισόδιο μέσα από το site www.novaguide.gr/westworld

Μην χάνετε χρόνο και δείτε το.

Να παρακολουθείτε τις μύγες…